mandag den 2. januar 2012

Opskrift: Den bedste Strawberry Daquiri.



Dette er min opskrift på den perfekte strawberry daquiri med hjemmelavet jordbær sirup. Det er perfekt tøsecocktail og gør sig supper godt på en varm sommeraften (men jeg foretrækker den nu også om vinteren hehe) Det lyder måske besværligt og møjsommeligt, men det er virkelig let og hurtigt, at lave siruppen fra bunden - det smager bedre og så ved man, at der ikke er tilsat alle mulige e-numre osv. Here goes:
Jordbærsirup:

1.4 - 1.5 kg. jordbær fra frost (skal optøs)
235g sukker pr. 0.5 L saft 
saften af 2 citroner

sådan gør du:
Purér jordbærene i en blænder og hæld derefter pureen i en sigte foret med dobbelt lag musseline. Saml musselinens hjørner og pres så meget saft igennem som muligt.
Når hele pureen har passeret musselinen afmåles der for hvert 6 dl. saft 235g sukker. Varm saft og sukker i en gryde under hyppig omrøring. Når sukkeret er smeltet tages gryden fra varmen, vent med at hælde på flaske til siruppen er afkølet.

Strawberry daquiri:
8-10 isterninger
3 cl. lys rom
1,5-2 cl jordbærsirup
3 cl sour
6 friske jordbær

Put det hele i en blænder og blænd til en let/blød sorbet. :)så er det bare om, at nyde den.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar