mandag den 13. februar 2012

Thirteen Reasons Why - Jay Asher

"Clay Jensen kommer hjem fra skolen, og finder en pakke på dørtrinnet. I pakken ligger en bunke kassettebånd. På båndene har Hannah indtalt sin historie. 13 personer har medvirket til, at hun ikke følte, der var anden udvej, end at tage sit liv.

Clay vil først ikke have noget med båndene at gøre. Han var forelsket i Hannah, og er vred og frustreret over, hvad hun har gjort. Men han indfanges af hendes stemme, og finder til sin gru ud af, at han er én af de 13 personer.

Gennem en hel aften og nat lytter han til Hannahs stemme, mens han følger hendes spor rundt gennem byen."Bom Bom, hvad synes jeg egentlig om denne bog? Ingen tvivl om, at emnet er vigtigt, at få sat på dagsorden! Men jeg synes dog, at der bliver taget alt for let på det, det er lidt som om det er den lette løsning der bliver valgt i bogen og Jay Asher undgår, at gå helt i dybden med det. Jeg synes der var en del mangelfulde aspekter af bogen og jeg købte faktisk ikke hele historien, der var mange gange, hvor jeg fandt mig selv stoppe op og undre mig over Hannahs valg, ingen tvivl om, at hun havde det hårdt og, at hun gik igennem mange ting der helst skulle have været hende foruden, men alle de ting hun kom ud for kunne hun selv have undgået. Hun tog nogle dårlige valg og gav op uden kamp. Hun valgte ikke, at kæmpe for sit liv, hun rakte ikke hånden ud for, at modtage hjælp og det blev ved med, at irriterer mig gennem hele bogen. Jeg synes det kunne have været tiltrængt, hvis bogen gik mere seriøst til værks med hensyn til det alvorlige emne i stedet for, at skøjte så letbenet over noget så alvorligt. 

3 kommentarer:

 1. Askepop er simpelthen noget af det hyggeligste! Jeg så den også i biografen, dengang den var oppe. Slet ikke dårligt. :D
  Heller ikke jeg. De film er jo klassikere, så dem burde man ikke pille ved. Der er altså kun én Danny og Sandy og Johnny og Baby. Punktum.

  SvarSlet
 2. Hvad synes du om slutningen? Jeg synes virkelig den var ringe og ødelagde helt bogen for mig :/

  SvarSlet
 3. Ja og så det der med at han bare møder en anden med det samme.. Får mig til at tænke, at hun slet ikke betød noget for ham.. :( Rigtig øv følelse - synes jeg! :)

  SvarSlet