søndag den 19. maj 2013

DESTINED FOR AN EARLY GRAVE - NIGHT HUNTRESS #4

Titel: Destined For An Early Grave (Night Hunress #4)
Forfatter: Jeaniene Frost
Sideantal: 355
Sprog: Engelsk
Bedømmelse:


"Siden halv-vampyr Cat Crawfield og hendes udøde kæreste, Bones, mødtes for 6 år siden har de kæmpet side om side mod de uregerlige vampyrer, overvundet en hævngærrig master-vampyr og svoret deres loyalitet til hinanden igennem et blodbånd. Nu er det tid til en ferie! Men deres håb for en perfekt ferie til Paris bliver hurtigt annulleret da Cat, en nat vågner i rædsel. Hun har drømme om en vampyr ved navn Gregor, der er mere powerfuld end Bones, og har forbindelse til hendes fortid.
Gregor mener, at Cat er hans og han vil ikke stoppe indtil han har hende. Som kampen mellem vampyren der hjemsøger hendes drømme og ham der ejer hendes hjerte skrider frem, er Cat den eneste der kan bryde Gregors krav på hende. Hun får brug for alle de kræfter hun kan finde for, at tilintetgøre den ondeste blodsuger hun nogensinde har stået ansigt til ansigt med... Også selvom konsekvenserne for at opnå disse kræfter kan resulterer i en tidlig begravelse."

Efter to bøger af lidt tvivlsom karakter er Jeaniene endelig tilbage med det, som jeg faldt for i Halfway To The Grave! Jeg er glad for, at jeg blev ved med at læse serien selvom bog nr. 2 og 3 trak det hele lidt i langdrag for mit vedkommende.

I Destined For An Early Grave plages Cat af mærkelige marreridt, hvor hun møder den samme vampyr der beder hende komme til sig og fortæller hende, at Bones ikke er hendes mand. Cat forkaster det hele som værende intet mere end mærkelige drømme, men det viser sig hurtigt af vampyren fra hendes drømme er en drømmefanger ved navn Gregor der påstår, at han er Cat's sande mand og at de har en fortid sammen som er blevet slettet fra Cat's hukommelse. 

Gregor har den særlige evne, at han kan fange folk i deres drømme og teleportere dem hen til sig, ved blot at røre dem i drømmen. Det går hurtigt op for Cat og Bones, at ham Gregor er bad news. Selvom Cat og Bones forsøger at undgå Gregors langfingrede tendenser, ender Cat alligevel med, at havne hos ham og genfinder dermed hendes skjulte minder fra dengang hun var 16 år og mere eller mindre var fanget hos ham. 

Plottet i Destined For An Early Grave er anderledes end i de to forgående bøger, mere komplekst og med flere sidehistorier end bare dræb, dræb, dræb. Det er dejligt forfriskende at Cat rent faktisk laver andet end at gennembore hjerter med sølvpæle, for det er faktisk relativt lidt Cat er i kamp i denne bog og hun overlader for en gangs skyld slagtningen til nogle andre og man får således set flere sider af Cat og der bliver givet plads til karakterudvikling hos nogle af bipersonerne. Jeg er især blevet ret begejstret for Vlad, Mencheres og Bones kammerater Ian og Spade (altså Som i Es fra et kortspil). Vlad og Spade er der jo allerede skrevet Spin-off serier til og dem glæder jeg mig rigtigt meget til at læse, men jeg håber altså at Frost ikke beslutter at den mystiske ægypter Mencheres skal lade livet, det ville være rigtig synd for historien - og så har han altså reddet både Bones og Cats røv mere end et par gange!

Desuden kommer Cat og Bones' forhold på glatis i denne bog og jeg syntes personligt det var en fornøjelse, at se Bones sætte foden ned og sætte Cat på plads! Hun har virkelig været utrolig egoistisk i de andre bøger og været komplet ligeglad med, hvad andre har råddet hende til at gøre og er i stedet bare faret derud af - for hun ved jo bedst, det har førhen resulteret i at en dårlig situation hurtigt blev endnu værre, men nu lader det endelig til, at hun er ved at få det banket ind i sit tykke hoved!

Hvis serien kan oprette holde niveauet fra denne bog og vi måske får sneget lidt mere af Cats venskab med Vlad ind, så tror jeg det tegner rigtig godt!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar