torsdag den 6. juni 2013

RABARBERTRIFLI - OPSKRIFT


Nu er det atter blevet den tid på året, hvor rabarberne kommer frem og man skal derfor skynde sig ned i sit supermarked og få nogle bundter hjem mens tid er. Rabarber er vitterligt en af mine yndlings frugter (grøntsager) og jeg elsker at bruge dem i desserter, hvor deres lette syrlighed giver et modspil til sukkeret. Og please, alle jer der påstår 'jeg kan ikke lide rabarber' PRØV nu en af disse opskrifter - det handler bare om, at finde den rette balance mellem syrlighed og sukker og hvis man har opnået dét så tvivler jeg på, at der kan sidde nogle der ude og stadig sige de ikke kan lide rabarber. I kan også tage et kig forbi min rabarbercrumble som jeg havde meget succes med sidste år.

I denne omgang var det den gamle klassiker, trifli jeg ville kaste mig over - og det skulle være den slags med creme! Oi, det er altså guf. Rabarberne er en perfekt dansepartner til det søde og fede fra cremen og flødeskummen. Den er utrolig let, at lave og man kan sagtens lave de forskellige dele på forhånd og så bare lige sammensætte det hele inden servering.

Ingredienser: (4 store portioner)

 • ét bundt rabarber
 • 100 g sukker
 • 0,5 dl vand
 • 1 portion vanillecreme (se opskrift længere nede)
 • fløde pisket til flødeskum
 • Makroner
Rens rabarberne og skær i små stykker på ca. 1-2cm. Put dem i en gryde sammen med sukker og vand. Bring i kog og lad det derefter simre indtil rabarberne er mør. Lad til sidst køle af.

Lav vanillecremen:
 • 3,5 dl mælk + 0,5 dl
 • 1 dl fløde
 • 70 g sukker
 • 30 g majsstivelse
 • 1 vanillestang
 • 4 pasteuriserede æggeblommer
Kom 3,5dl mælk, fløde og kornene fra vanillestangen (også gerne selve stangen, men husk at fiske den op inden næste trin) op i en gryde og bring i kog. Kom sukker, majsstivelse, 0,5dl mælk og æggeblommerne op i en skål og pisk sammen. Pisk herefter skålens indhold over i den varme fløde/mælkeblanding og bring atter indholdet op og koge, men tag straks gryden af blusset så snart blandingen igen er i kog og er blevet tyknet. Hæld i en kold skål og lad køle af inden brug. Cremen skal lige piskes op inden servering (med piskeris) så den bliver blød igen.

Anret i skåle eller glas. Start med et lag rabarber efterfulgt af makroner, vanillecreme og til sidst let pisket flødeskum.


3 kommentarer:

 1. Mmm siger jeg bare! Tak for opskrift :D

  SvarSlet
 2. Hej!

  Din blog har fanget vores opmærksomhed på grund af kvaliteten af de opskrifter. Vi ville være glade, hvis du ønsker at deltage i Findeopskrifter.dk, så vi kunne oprette forbindelse til den.

  Findeopskrifter.dk er en søgemaskine, der samler de bedste danske madlavning blogs fra internettet.

  Flere hundrede blogs er allerede registreret her og drage fordel af den trafik, vi sender til deres websteder.

  For at deltage Findeopskrifter.dk, bare gå til http://www.findeopskrifter.dk/kom-med-i-madblogstoppen

  Tilføj vores Widget og din blog vil blive vist på vores topliste!

  Hav en dejlig dag!

  Med venlig hilsen
  - Elin, Findeopskrifter.dk

  SvarSlet