søndag den 9. juni 2013

THE DUFF: DESIGNATED UGLY FAT FRIENDTitel: The DUFF: Designated Ugly Fat Friend
Forfatter: Kody Keplinger
Sideantal: 280
Sprog: Engelsk
Læst på: Kindle
Bedømmelse:"Seventeen-year-old Bianca Piper is cynical and loyal, and she doesn’t think she’s the prettiest of her friends by a long shot. She’s also way too smart to fall for the charms of man-slut and slimy school hottie Wesley Rush. In fact, Bianca hates him. And when he nicknames her “the Duff,” she throws her Coke in his face. 

But things aren’t so great at home right now, and Bianca is desperate for a distraction. She ends up kissing Wesley. Worse, she likes it. Eager for escape, Bianca throws herself into a closeted enemies-with-benefits relationship with him.

Until it all goes horribly awry. It turns out Wesley isn’t such a bad listener, and his life is pretty screwed up, too. Suddenly Bianca realizes with absolute horror that she’s falling for the guy she thought she hated more than anyone."

Der er nogle gange, hvor man bare ved fra de første par sider om man kommer til at kunne lide en bog eller ej. Og sådan var det med The Duff! Lige fra side ét vidste jeg bare, at det ikke ville komme til at fungere mellem mig og bogen. Mit største problem var hovedpersonen Bianca, der er nok er det mest hadefulde menneske nogensinde! Hun hader simpelthen alt og alle. Der er ikke grænser for hendes sarkastiske og bitchy tilgang til noget som helst og hun ser sig selv hævet over stort set alle. Og det er egentlig lidt ironisk, for bogen starter med, at Bianca bliver kaldt Duff af skolens hot piece of ass, som hun jo hader med hver en fiber af hendes krop, faktisk er der ikke noget/nogle hun hader mere end hun hader Wesley (hvilket er lidt af en præstation, da hun virkelig hader meget). Og man skulle tro, at de havde haft en eller anden forhistorie der har gjort Wesley fortjent til alle hendes spydige kommentarer og øgenavne, men det eneste han har gjort er, at være en 'damernes ven'. Det virker helt komplet latterligt, at Bianca har set sig så utroligt sur på en person, kun fordi han har været sammen med flere piger end gennemsnittet. 

Nå, men Wesley siger altså, at Bianca er The Duff (designated fat ugly friend) blandt hendes veninder og at han ved, at tale med hende har en større chance for, at score en af hendes lækre veninder. Biancas reaktion på det meget lidt flatterende øgenavn er, at kaste hendes cola lige lukt i hovedet på ham og så ellers marchere væk. Skaden er dog sket og Bianca bruger urimelig meget tid på, at fedte rundt i en selvmedlidenspøl over, at være Den Grimme i hendes venindeflok, men selvom hun syntes det er mega synd for hende selv, at hun ikke er ligeså pæn som hendes to bedsteveninder går hun stadig rundt med en højrøvet attitude og sætter sig selv op på en piedestal. Hun er faktisk så usympatisk, at hun mistænker sine veninder for kun, at hænge ud med hende for, at de kommer til at se endnu bedre ud selv. Og det er på trods af, at rent faktisk står ved hendes side igennem alt hendes pessimisme og når hun pludselig beslutter sig for, at ignorere dem helt. Bianca er 100% clueless og kan ikke forstå at de bliver sure over hendes silent treatment og at det eneste svar hun kan nedværdige sig selv til, at ytre når de taler til hende er: 'whatever..

Bianca støder selvfølgelig på Wesley endnu engang, men denne gang kaster hun sig selv i hovedet på ham, i stedet for sin drink. Og det er her jeg taber det hele fuldstændig på gulvet, for Bianca har virkelig snakket stolpe op og ned om, hvor klam og dum Wesley er, for slet ikke at tale om alle de 'ludere' og 'bimbos' der kaster sig selv over ham. Og så skøjter hun selv lige lukt i hans arme, af egen fri vilje og uden nogen som helst grund. Hun undskylder sig selv med, at hun har en masse problemer der hjemme og yada yada, så derfor har hun brug for et tilflugtsted. Og her vælger hun så, at blive bollevenner med Wesley.. Selvom hun nu knalder med Wesley stort set dagligt føler hun stadig, at hun er bedre end alle de andre piger der også har været en tur i kanen med ham. Det hele bliver enormt trættende og jeg var ved, at kaste op over hendes konstante brok og endeløse pessimisme. For hun har det hele i munden, hun ævler løs om om alle de skinny bitches med kæmpe bryster der er de største sluts, samtidigt med at hun ville ønske hun havde mindre lår og større bryster selv. Hun hader alle former for skolefester, selvom hun ville håbe, at hun selv ville blive inviteret med til en af dem. Hun hader Valentines Dag, selvom hun totalt swooner når hun modtager en blomst fra fyren hun har haft en crush på i evigheder. Kort sagt er Bianca en masse tom snak om alt det hun hader.

Og så kan jeg næsten ikke lade være med, at nævne forfatterens patetiske forsøg på, at gøre bogen mere alvorlig ved, at inddrage skilsmisser, alkoholisme og vold i hjemmet. Alle disse ting bliver berørt i bogen uden de egentlige har nogen som helst grund til det. For de bliver kun lige hurtigt nævnt og så videre til Biancas endeløse teenagedrama. Hvis man vælger, at putte en far der bliver voldelig når han drikker, ind i bogen så skal man fandme også følge ordenligt op på det! Ellers er det komplet ligegyldigt og unødvendigt. Men det er som om Kody Keplinger har tænkt, at nu kaster vi lige en masse alvorlige ting ind i puljen for, at give de unge læsere noget at tænke på! Og vi lader også lige hovedpersonen være en frisky pige der mistede sin mødom i en alder af 14 år til en fyr på 18 - uuuuh nu bliver det vovet. Men selvfølgelig ikke for vovet for vi skal stadig advare mod sikker sex, så vi kaster lige en advarsel mod teenagegraviditet ind i puljen også.

image

6 kommentarer:

 1. Hehe, meget underholdende anmeldelse - sikkert mere underholdende end bogen ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Well, bogen er urimelig dårlig. :p

   Slet
 2. Sounds horrible! Puha, den skal jeg godt nok ikke læse.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, lad endelig vær med det!

   Slet
 3. Det er (så vidt jeg har kunne se) en af de bøger, der har fået stor hype på Goodreads, så jeg var glad for at læse din negative anmeldelse af bogen, da det giver et bedre billede på bogen. Bøger kan let drukne i deres positive omtale, sådan at dens dårlige elementer slet ikke blive belyst.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg ved virkelig ikke hvad hypen har gået ud på :O Det er hvert fald ikke en bog jeg vil anbefale til nogen!

   Slet