torsdag den 17. oktober 2013

ANMELDELSE: BLOOD PROMISE (VAMPIRE ACADEMY#4)

Titel: Blood Promise
Serie: Vampire Academy
Forfatter: Richelle Mead
Sideantal: 503
Sprog: Engelsk
Bedømmelse:

"Rose Hathaway's life will never be the same. 

The recent attack on St. Vladimir's Academy devastated the entire Moroi world. Many are dead. And, for the few victims carried off by Strigoi, their fates are even worse. A rare tattoo now adorns Rose's neck, a mark that says she's killed far too many Strigoi to count. But only one victim matters . . . Dimitri Belikov. Rose must now choose one of two very different paths: honoring her life's vow to protect Lissa—her best friend and the last surviving Dragomir princess—or, dropping out of the Academy to strike out on her own and hunt down the man she loves. She'll have to go to the ends of the earth to find Dimitri and keep the promise he begged her to make. But the question is, when the time comes, will he want to be saved?

Now, with everything at stake—and worlds away from St. Vladimir's and her unguarded, vulnerable, and newly rebellious best friend—can Rose find the strength to destroy Dimitri? Or, will she sacrifice herself for a chance at eternal love?"


Jeg prøver altid, at skrive mine anmeldelser så man kan læse dem uden spoilers, det er tit lidt svære når det er en del af en serie man anmelder, men jeg prøver så vidt muligt, at undgå spoilers fra de tidligere bøger, det er bare for umuligt med Blood Promise. Der er sket for meget til, at jeg kan undlade at nævne det. Så, hvis du ikke har læst de tre forrige (Vampire Academy, Frostbite og Shadow Kiss) så er det på egen risiko.

I Blood Promise forenes vi med en Rose der er i et mørkt og sorgfuldt sted. At sige hun har været igennem en masse i den seneste tid, ville være en underdrivelse. Victors tortur af Lissa, Masons død, Victors retssag, strigoi-angrebet på skolen og til sidst Dimitri der blev forvandlet til en Strigoi. For de to endeligt, at have fundet sammen for ligeså pludseligt, at blive brutalt revet fra hinanden igen. Det virker bare for grusomt til, at man kan bære det. Jeg kunne hvert fald ikke! Men Rose kan ikke lade den mand hun elskede gå rundt og dræbe uskyldige Moroi og Dhampir, som det monster han er blevet forvandlet til. Dimitri ville hellere dø end, at ende sådan. Rose bliver nødt til, at finde ham! Hun rejser til Dimitri's hjemland, Rusland, for at opfylde hans ønske.

Det er hjerteskærende, at se Rose udføre den sidste opgave for den Dimitri hun kom til at kende og elske. Ikke mindst sørger hun over sit tab af ham med en voldsom intensitet, men hun savner også Lissa. I sin afrejse fra St. Vladimir blev der nemlig sagt en masse ting fra begges side, som de hver især nu fortryder, men Rose er praktisk talt omme på den anden side af jorden og kan ikke længere kommunikere med Lissa. I Blood Promise oplever Rose en ensomhed hun aldrig havde troet var mulig, med tabet af Dimitri og hendes abrupte løsrivelse fra hendes venner derhjemme, er hun mere alene end nogensinde. Med Rose og Lissa's skygge-bånd har jeg hurtigt vænnet mig til, at de på en eller anden måde er to sider af samme menneske. Det er blevet næsten umuligt, at forestille mig den ene uden den anden. Selvom Rose føler sig ensom og ukomplet uden hendes bedste veninde, er det omend endnu svære for Lissa. Hun har førhen taget Rose lidt for givet og er blevet afhængig af hendes konstante støtte og evne til, at tage sig af alle situationer. Konsekvensen heraf er, at Lissa havner i en spiral af dårlige beslutninger og handlinger der får noget af det mørke fra hendes magi til, at vende tilbage. Jævnt opildnet af en nyligfundet veninde, der måske ikke er hvad hun ser ud til at være..

Alt den ensomhed og sorg der kommer fra både Lissa og Rose er med til, at gøre Blood Promise markant mere mørk end de forrige bøger. Hele bogen er præget af Rose's sorg og tabte kærlighed og hendes minder med Dimitri samt skyldfølelse over, at have efterladt Lissa. Rose er nu på egen hånd og er trådt væk fra St. Vladimirs sikkerhedsnet af kendte bygninger, ansigter og veltrænede Vogtere. Selvom Blood Promise har sin del af action og drama er største delen af bogen, hvad Rose må kæmpe med indeni på et følelsesmæssigt plan. I Blood Promise bliver der dog introduceret en hel stak nye karakterer der nok skal vise sig rigtig vigtige i fremtiden. Vi møder blandt andet alkymisten Sydney, Dimitri's familie og noget af Rose's egen familie. Derudover bliver der afsløret mere omkring ånde-magien og Rose løber ind i et andet par der er skygge-kysset, som hende selv og Lissa.

Sidste del af Blood Promise er åndeløs spænding og sid-på-kanten-af-din-stol-angst-fremkalende og endnu en gang knuser Mead vores hjerter i tusind små stykker. De sidste få linjer af bogen fik min mave til, at gøre et flik-flak af en kombination af frygt og stille håbefuldhed. 
image

Ingen kommentarer:

Send en kommentar